preskoči na sadržaj

Osnovna škola Domašinec

 > Naslovnica
vijesti

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika - ljestvica konačnog poretka Vijest ima dokument u privitku

Autor: Martina Kivač, 20. 2. 2018. 15:39

U privitku objavljujemo ljestvicu konačnog poretka županijskog Natjecanja iz engleskog jezika Međimurske županije, učenika 8. razreda održanog u Osnovnoj školi Domašinec 20. veljače 2018. godine.

 

Županijsko povjerenstvo:

Ivanka Novak, prof. - predsjednica Povjerenstva

Tanja Hajdinjak, dipl. uč.

Klaudina Mumić, prof.

Tamara Vidović, dipl. uč.

 [više]

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika - ljestvica privremenog poretka Vijest ima dokument u privitku

Autor: Martina Kivač, 20. 2. 2018. 14:43

U privitku objavljujemo ljestvicu privremenog poretka županijskog Natjecanja iz engleskog jezika Međimurske županije, učenika 8. razreda održanog u Osnovnoj školi Domašinec 20. veljače 2018. godine.

 

Županijsko povjerenstvo

 [više]

Razglednicama za solidarniji svijet

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 20. 2. 2018. 10:07

Učenici i učenice Osnovne škole Domašinec  priključili su se svojim europskim kolegama u obilježavanju Dana  eliminacije rasne diskriminacije i postali dio kampanje P.S. Pokreni solidarnost!, u sklopu koje će svojim sugrađanima slati poruke solidarnosti. Zato, ako dobijete razglednicu s porukom nekog od osnovnoškolaca, uzvratite im vlastitom porukom solidarnosti!

Na razglednicama se nalaze fotografije koje govore o različitosti, diskriminaciji te vrijednostima kao što su jednakost, solidarnost, pravda i poštovanje, a koje su rad fotografa i fotografkinja iz Francuske, Poljske, Španjolske i Hrvatske. Kampanja je dio projekta u kojem će učenici iz ove četiri zemlje naučiti kako analizirati sliku i poruke skrivene u njima, ali i drugim vizualnim materijalima kojima su svakodnevno okruženi u suvremenome društvu. Tekst razglednice kreira se na radionici pisanja koju organiziraju učiteljica hrvatskog jezika Nina Zrna i stručna suradnica Jasenka Đurić. Također, svaki učenik koji sudjeluje u projektu nasumce odabire primatelja iz telefonskog imenika i tom primatelju piše razglednicu koja sadrži poruku solidarnosti.

 

 [više]

LIJEPA PRIČA OD STO RIJEČI

Autor: SNEŽENKA JANKAŠ, 20. 2. 2018. 08:19

Prošlo je više od sto dana otkada Petar nije s nama, stoga smo prijatelju poslali sto lijepih riječi, a on se potrudio i novom pričom sve nas razveselio. Nadamo se da je pozitivan stav koji opisuje u sastavku nešto što mu daje snage na putu pobjede bolesti! 

LIJEPA PRIČA OD STO RIJEČI

Jedne tople mirne čarobne večeri mudro sam upotrijebio maštu kako bih izmislio dugu i šarenu bajku.

Radovao sam se rođendanu koji je moja mama pripremila na plaži uz plavo more.

Tihi valovi igrali su se s dobrim srebrnim dupinima ispod mjeseca i zvijezda. Žute i crvene ptice žurno su nosile radosna ljubavna pisma.

Vjerovao sam da će mi se ostvariti želja da na proslavu dođu prijatelji iz OŠ Domašinec: 1. a, 2. a, 3. a i 4. a.

Iz mog doma vozili su me kumovi u crvenom raspjevanom autu iz budućnosti. U prtljažniku njihovog ferarija nešto je slatko i veselo cvililo. Mislio sam da je kuma opet trudna pa se malen dječak veselo javlja. Pogledao sam trbuh i pametno zaključio da se ne radi o djeci. Oni su cijelo vrijeme šaptali i to mi je bilo sumnjivo.

Došli smo na mjesto proslave mog rođendana i kuma je rekla da zatvorim oči i ispružim ruke. Odjednom sam osjetio toplinu i ruke su mi se zagrijale. Ugledao sam prijateljski raspoloženog malenog psa i odmah sam se zaljubio u njega. Srdačno sam zahvalio kumovima na lijepom poklonu. Srce mi je od sreće pjevalo. Moj pas bio je sretan i brz.

Počela je ljetna rođendanska predstava. Sunce je žarilo i palilo i zagrijalo uzvanike za ples. Zahvalio sam svima što su došli i sa sobom donijeli ljubav, dobrotu i ljepotu. Svi su mi poželjeli zdravlje i veselje. Usrećili su me svojim dolaskom. Odjednom smo svi zatvorili oči i počeli maštati kako bi bilo da dođe zima. Spustila se zaigrana bijela snježna pahuljica. Plaža je bila prekrivena bijelim snijegom što nas je jako usrećilo. Dolazak zime nije nas spriječio da letimo za loptom. Sunce je bilo visoko pa se nismo mogli sunčati, pa čak ni plivati.  Kad smo šetali, sreli smo bend koji je svirao, a mi smo plesali.

Primio sam mnogobrojne darove koje su mi dali uzvanici. Ovaj rođendan ćemo svi zapamtiti po ljetnozimskom veselju.

Iz poznate antartičke slastičarnice poslali su mi voćnu tortu s puno jagoda i preljevom od čokolade. Prijatelji su mi odlučili pomoći puhati u svjećice. Od sreće sam zagrlio mamu i rekao joj hvala za prekrasnu rođendansku proslavu.

Sastavak sam napisao, lijepo molim!

Dragi moji prijatelji, sve vas puno volim!

 

Zagreb, 19. veljače 2018.

                                                                                  Petar Bedić Marić, 4. razred

 [više]

MAŠKARE

Autor: NINA ZRNA, 14. 2. 2018. 20:09

U subotu 10.2.2018. godine učenici OŠ Domašinec  su se okupili  u raznim kostimima povodom maškara te su se pridružili maškarama  Udruge Lafra i njihovim mnogobrojnim gostima u organizaciji Općine Domašinec, a sve uz pratnju Puhačkog orkestra Općine Domašinec.  U 14.00 sati  krenuli smo povorkom po Domašincu. Ljudi su se kao i svake godine veselili raznovrsnim kostimima. Šetali smo ulicama te plesali i strašili sve one koji nisu bili maskirani. Prije spaljivanja fašjaka, svaka se grupa sa svojom točkom  predstavila na pozornici, a nakon toga smo odslušali osudu fašjek koji je za sve kriv. Promatrali smo kako fašjek gori. Načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek počastio nas hot dogom i sokom što smo s užitkom pojeli. Naposljetku smo svi zajedno zaplesali  i  veselili se. Tako je završilo naše fašjensko veselje pa je svako krenuo svojoj kući.

Novinarska skupina

 [više]

13. VELJAČE OBILJEŽILI SMO 100. DAN ŠKOLE

Autor: SNEŽENKA JANKAŠ, 14. 2. 2018. 10:28

Stoti dan škole djeca vole

Taj se dan pjeva, taj se dan pleše

Taj se dan stotine zadataka riješe.

Ovim smo riječima  započeli aktivnosti vezane za 100. dana škole, sudjelovali su svi učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama. Bili smo podijeljeni u pet skupina. U prvom centru trebalo je napisati 100 lijepih riječi kao  podrška bolesnom prijatelju Petru.  U drugom centru đaci su marljivo rješavali 100 matematičkih zadataka. U trećem centru ukrašavali su krune s brojkom sto, a u četvrtom  je od 100 od plastičnih čepova  trebalo složiti logo za stoti dan škole, veselo  je bilo u posljednjem centru gdje su učili himnu  „100. dan škole“. Najljepše nam je bilo  kada je počelo natjecanje parova u plesu srca. Sva su djeca postala princeze i prinčevi s krunama sa znakom sto. Ove godine  pobijedili su Emilio Oršuš  i Lucijo Oršuš te osvojili milke  bombonjere.  Za kraj nas je teta kuharica razveselila s kolačima u obliku srca. Na pitanje ravnateljice kako su se danas osjećali u školi, svi su glasno i ozarena lica izrazili želju za što više ovakvih dana u školi.

Veliko hvala svima  koji su nam pomogli u obilježavanju 100. dana škole.

 [više]

"Intervju s roditeljima- odgovori koje je dobro znati" Vijest ima dokument u privitku

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 7. 2. 2018. 09:00

Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom kcnzumacijom, Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske izradio je brošuru ,,Interuju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati". U privitku ove obavijesti brošuru možete pregledati u cjelosti. Svrha predmetne brošure je informirati roditelje o toj pojavi. U njoj će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari (nove droge),  u kakvim se oblicima pojavljuju,  gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije.

 [više]

Upis učenika u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Autor: MIRJANA KRAMAR, 2. 2. 2018. 13:40

U priloženom dokumentu pročitajte raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2018./2019.

 [više]

Općina Dekanovec osigurala školsku prehranu svim učenicima PŠ Dekanovec

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 1. 2. 2018. 10:57

Mnoge jedinice lokalne samouprave rado surađuju sa školama i podržavaju ih u njihovom radu. Takvu brigu za svoje mještane pokazuje i čelništvo Općine Dekanovec. S tom namjerom nedavno je potpisan ugovor između OŠ Domašinec i Općine o financiranju škole prehrane. Više o tom događaju možete saznati klikom na poveznicu http://www.mnovine.hr/medimurje/gradovi-i-opcine/opcina-dekanovec/ps-dekanovec-ucenicima-sufinancirano-30-tisuca-kuna-skolsku-prehranu/

 [više]

POSJET UČENIKA OSMIH RAZREDA VUKOVARU

Autor: NINA ZRNA, 26. 1. 2018. 07:09

19. i 20.siječnja 2018.godine u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ ove je školske godine sudjelovao 41 učenik sva tri osma razreda naše škole u pratnji razrednica Milice Lisjak-Novak, Simone Sinković i Nine Zrne. Tijekom dvodnevne terenske nastave u organizaciji Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ učenici su učili o Domovinskom ratu, akcijama i operacijama u svrhu obrane Republike Hrvatske. Prvog dana terenske nastave učenici su odslušali predavanje „Domovinski rat“ i „Bitka za Vukovar“. Uslijedio je ručak, a nakon ručka učenici su posjetili Gradski muzej Vukovar i Muzej Vučedolske kulture. Nakon večere organizirana je za sve učenike disko večer u diskoteci Quo Vadis. Tog dana učenici su posjetili i socijalnu samoposlugu kojoj su donirali hranu i potrepštine prikupljene prije polaska u Vukovar. Drugog dana nastave učenici su posjetili memorijalne lokacije: Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica '91, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Masovnu grobnicu Ovčara.

Na kraju su učenici odslušali predavanje „Škola mira“ i sudjelovali u kvizu znanja. Našu školu  predstavljali su učenici Marcel Furdi i Karla Horvat te osvojili 3.mjesto. 

Novinarska skupina

 [više]

Učimo uživajući u kazališnoj predstavi

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 23. 1. 2018. 12:49

Kao što je već tradicija u odnosima OŠ Domašinec i Općine Domašinec i ove godine Općina je darivala učenike kazališnom  predstavom. U utorak 23. siječnja, učenici 1. do 4. razreda  i polaznici Dječjeg vrtića Jelenko iz Domašinca, u Domu kulture u Domašincu, ugostili su kazališnu družinu „Pinklec“ iz Čakovca koja ih je počastila predstavom „Puž muž“. U dinamičnoj izvedbi glazbe, pjesme, plesa i međusobnih dijaloga učenike su proveli kroz međusobne odnose glavnih likova. Lik iz životinjskog svijeta koji sve radi polako i s mjerom- puž,  dao im je poruku predstave „igra, a ne igračka   je ta koja donosi radost, uz igru i učenje je zabava“. Zahvaljujemo načelniku Općine gosp. Mariu Tomašeku  na inicijativi za ovaj poklon Školi i Vrtiću.

 

 [više]

Upis učenika u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Autor: MIRJANA KRAMAR, 12. 1. 2018. 11:13

U priloženim dokumentima nalaze se:

1. Plan upisa učenika u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2018./2019. za područje Međimurske županije i

2. Mreža osnovnih škola.

 [više]

Školsko natjecanje Čitanjem do zvijezda 2017.

Autor: Marija Tot, 22. 12. 2017. 11:06

 

     U četvrtak 7. prosinca 2017. u našoj Školi  je provedeno školsko natjecanje pod naslovom Čitanjem do zvijezda a smisao natjecanja je poticanje čitanja.

    Ovogodišnja tema kviza znanja i kreativnosti bila je "Zapisi iz škrinjice sjećanja"povijesni roman. U kvizu znanja učenici su odgovarali na pitanja iz sljedećih knjiga:

1. Sue Townsend: Tajni dnevnik Adriana Molea

2. Jeff Kinney: Gregov dnevnik: kronike Grega Heffleya

3. Jadranka Klepac: Kora od jabuke

 

 [više]

Obavijest učenicima!

Autor: Administrator , 22. 12. 2017. 10:56

Drugo polugodište počinje u ponedjeljak, 15. siječnja 2018. godine.

Viši razredi dolaze na nastavu prije podne, a niži razredi poslije podne.

 [više]

ČESTITKA

Autor: Administrator , 22. 12. 2017. 10:53

 [više]

BOŽIĆNA PRIREDBA

Autor: NINA ZRNA, 20. 12. 2017. 08:39

„ Ljubav Božja prevelika

Primi pravu put čovjeka:

S neba siđe dolje radi nas grješnika

Rodi se u štali,

radi čovjeka.“

Učenici su sa svojim učiteljima pripremili mali program i dana 15.12.2017. darovali ga kao slatki dar svojim roditeljima, bakama, djedovima i svima koje nose u srcu! Pjevali su božićne pjesme, recitirali, svirali i plesali te na taj način razveselili punu dvoranu  posjetitelja. Najslađi su bili prvašići koji su nas očarali pjesmom i svojim glumačkim sposobnostima.  Nakon priredbe stigao je Djed Božićnjak na svojim saonicama koji je učenicima podijelio darove u čemu mu je pomogao načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek  i Općinsko vijeće kojima se ovom prilikom od srca zahvaljujemo. 

Novinarska skupina

 [više]

Učenici OŠ Domašinec u posjetu štićenicima Doma za odrasle osobe u Orehovici

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 19. 12. 2017. 08:47

Prave vrijednosti svoje vjere- ljubav za čovjeka preko one za Boga, pokazali su učenici trećeg i četvrtog razreda PŠ Dekanovec. U nedjelju 17. prosinca ove godine posjetili su štićenike Doma za odrasle osobe u Orehovici. Programom koji su uvježbali uoči Božića, a kroz koji ih je vodila vjeroučiteljica Vedrana Vuk Tomac, uljepšali su jedno nedjeljno popodne osobama kojima nedostaje tople ljudske riječi. Kroz pjesmu, recitacije, igrokaz pobjeđivali su tremu javnog nastupa, a na kraju doživjeli najljepši poklon za svoj program kada su štićenici i djelatnici Doma s njima zapjevali jednu od najljepših božičnih pjesma hrvatskog naroda "Radujte se narodi"

 [više]

VEČER MATEMATIKE

Autor: NINA ZRNA, 14. 12. 2017. 19:19

Večer matematike organizira Hrvatsko matematičko društvo. To je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Na taj način otkriva se zabavna strana matematike, stvaraju se nove ideje o tome što je matematika i čime se ona bavi. Iako nismo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo različite matematičke probleme. U našoj školi Večer matematike održana je 7.12.2017. s početkom u 18 sati. Sudjelovao je velik broj učenika od 1.-8. razreda zajedno sa svojim roditeljima. Za sve sudionike bio je pripremljen uvodni program. Nakon toga su učenici i njihovi roditelji dobili upute u koji razred da se smjeste i način na koji će rješavati matematičke zadatke. Atmosfera je bila vrlo ugodna, a zabavna strana matematike je doista bila otkrivena u punom smislu.

Novinarska skupina

 [više]

Projekt 1,2,3… PALIM LAMPICU! razvija sustav podrške darovitim učenicima

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 29. 11. 2017. 12:41

Međimurska županija je nositelj projekta 1, 2, 3… PALIM LAMPICU!’ - razvoj sustava podrške (potencijalno) darovitim učenicima u Međimurskoj županiji financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, u okviru programa Učinkoviti ljudski potencijali, koji se vodi pod šifrom UP.03.2.2.02.0061. Partneri na projektu su: Regionalna razvojna agencija Međimurje (REDEA) d.o.o. Čakovec, OŠ Belica, OŠ Domašinec, OŠ Donja Dubrava, OŠ Goričan, OŠ Gornji Mihaljevec, OŠ Hodošan, OŠ Jože Horvata Kotoriba, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, OŠ Nedelišće, OŠ Orehovica, OŠ Podturen, OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Selnica, OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, OŠ Sveta Marija, OŠ Strahoninec, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Tehnička škola Čakovec, Gospodarska škola Čakovec i Srednja škola Prelog.

Više o samom porjektu dajemo u nastavku.

 

 [više]

Susret s književnicom Melitom Rundek

Autor: Marija Tot, 28. 11. 2017. 12:31

      U petak, 24. studenog je u našoj školi upriličen susret s književnicom Melitom Rundek, autoricom poznatih dječjih romana "Psima ulaz zabranjen","Haj, ja sam online" i dr. Na zanimljiv način, književnica je govorila o svojim knjigama, načinu na koji su nastale te što ju je ponukalo da piše o tim temama.U ugodnom druženju s učenicima naše škole  brzo je prošlo predviđeno vrijeme za književni susret.

 

 [više]

Pjesnici među nama

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 27. 11. 2017. 11:17

Već godinama bogat mentorski rad učiteljice hrvatskog jezika Mire Janjanin našoj školi donosi nagrade s natjecanja i smotri. Tako je bilo i ove godine kada je pod njezinim vodstvom učenica sedmog razreda Paula Đurkin dobila zahvalnicu za sudjelovanje na 37. Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" u Zelini. Njezin rad "Borek spod mojega bloka" jedan je od 78 odabranih (od  523 prisliglih radova) koji su objavljeni u prigodnoj zbirci pjesama. Neka nas stihovi te pjesme uvedu u vrijeme došašća koje je pred nama!

                                        Borek spod mojega bloka

Pod mojim blokom

drevo stoji,

stori borek

tožno gledi.

Snegom pokriti

sveti se ves.

Za iglice male

zebe ga mraz.

Vjutro dok se zbudi,

noč ga srebrom okinči.

Srebre se iglice, beli se sneg.

Fest je mrzlo, Božić dohaja.

Moj borek je srečen.

Na zelene mu kitje

deli bumo žaruljice božične.

A on bu svetlo i radost Božiča sima dal.

Paula Đurkin, sedmi razred

 

 [više]

Zaštitimo sebe da bi nas i drugi mogli štititi

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 23. 11. 2017. 15:55

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti ( 15. 11. - 15. 12 ), posjetili su nas i djelatnici Policijske postaje Prelog koji su učenike trećeg i četvrtog razreda upoznali s opasnostima  interneta. Kao što smo i pretpostavljali, velika većina učenika te dobi je u prilici ( nažalost ponekad i bez nadzora roditelja) da koristi dobrobiti „Mreže svih mreža“, nesvjesna opasnosti kojima se može pritom izložiti. Policija je, opet, nastupila kao institucija koja brine o sigurnosti građana i učenike upoznala s opasnostima kojima se izlažu ako zaborave na pravila objavljivanja svojih osobnih podataka. Učenike se podsjetilo i na to da je komunikacija preko interneta i društvenih mreža vid komunikacije među ljudima u kojoj vrijedi pravilo „ ne čini drugima ono što ne želiš da drugi čine tebi“. 

 [više]

I dalje zavidna ekološka svijest naših učenika

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 22. 11. 2017. 10:41

Da kod učenika naše škole postoji zavidna ekološka svijest i potreba za pomoć onima koji to trebaju pokazuju rezultati naših akcija čija je svrha ekološko humanitarna. O rezultatima sakupljanja starog papira već smo pisali, a sada spominjemo i naš angažman u akciji sakupljanja plastičnih čepova. Na nedavnom sastanku Vijeća učenika učenici su istaknuli da ih za sudjelovanje u akcijama motiviraju ocjene koje im za zalaganje daje učitelj informatike. Možda i učitelji nekih drugih predmeta mogu sljediti tu praksu koju učenici pozdravljaju. Prilikom nedavne predaje čepova gospodinu Viboviću, voditelju Udruge oboljelih od leukemije i limfoma, razmijenili smo proizvode. Mi njemu čepove, a on nama bačve i vreće u koje možemo čepove odlagati na primjereniji način. Napominjemo da su bačve i vreće, za sada, prazne, ali  se nadamo da ćemo ih brzo napuniti.

 [više]

Naši gosti nas upoznaju s radom poznatih izumitelja

Autor: TATJANA DOBOŠIĆ, 21. 11. 2017. 19:15

Naša škola je jedna od odabranih u programu "Ruksak (pun) kulture", te smo imali goste iz Zagreba, djelatnike Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Cilj njihovog posjeta bio je upoznati nas s izumiteljem Faustom Vrančićem. Nakon kratkog filma o Faustovom djetinjstvu, uslijedila je radionica izrade padobrana. 

 
 [više]

Radost zajedništva u pripremama za Božić

Autor: SANDRA HRGOVIĆ, 21. 11. 2017. 17:54

„Svim na Zemlji mir, veselje!“

Ovi nas stihovi odmah podsjećaju na Božić. Mir, veselje, ljubav, toplina u srcu… Okićeno drvce, blagdanski stol, miris kolača u svakom domu…

Iako smo još u studenom, ove smo godine s pripremama za taj najradosniji kršćanski blagdan započeli ranije nego tijekom proteklih godina. Razlog tome je što ove godine po prvi put i naša škola sudjeluje u europskom projektu „Razmjena božićnih ukrasa za europsko drvce“. Sve o zanimljivostima naših aktivnosti možete pročitati u prilogu.

 [više]

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR

Autor: NINA ZRNA, 20. 11. 2017. 11:18

Dan sjećanja na Vukovar obilježava se svake godine 18.11., a tu odluku donio je Hrvatski sabor 29.listopada 1999.godine da bi se odala počast svima onima koji su bili sudionici obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode. U našoj školi Dan sjećanja na Vukovar obilježen je dana 17.11.2017. Učitelj povijesti, Tomislav Sušec pripremio je predavanje o Domovinskom ratu i Vukovaru u kojem je iznio događaje relevantne za našu domovinu i njenu samostalnost. Predavanju su se pridružili načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek, predsjednik Općinskog vijeća Goran Koren s općinskim vijećnicima te supruga i kćer poginulog branitelja u Vukovaru Ljubomira Jalšovca. Nakon toga su svi učenici, učitelji i dragi nam gosti zapalili lampaše i u povorci koju je predvodila obitelj poginulog branitelja Ljubomira Jalšovca krenuli prema spomeniku dragog nam  branitelja. Načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek obratio se s nekoliko riječi i minutom šutnje odali smo počast svim hrvatskim braniteljima.

NOVINARSKA SKUPINA

 [više]

Osvrt na kazališnu predstavu Mali princ

Autor: ŠTEFICA MARODI-HATLAK, 27. 10. 2017. 10:47

20.susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Assitej je završen.

Učenici nižih razreda naše škole su posjetili predstavu Mali princ, Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba, 20.10.2017.
Predstava prikazuje Malog princa kao potragu svakog djeteta za vlastitim mjestom u svemiru.Svi mi imamo svoje Ruže i Lisce u životu,no,mnogi pobjegnu od njih u potrazi za nečim što nikada ne nađu..Ova predstava je i potraga i lutanje ,put koji nas vraća u djetinjstvo.
Životne rečenice izrečene na predstavi: Čovjek samo srcem dobro vidi.Ono bitno očima je nevidljivo.Odrasli su vrlo čudni.
Predstava nas je obogatila za još jedno viđenje na školu koja se zove život.
 [više]

Dan kravate obilježen u OŠ Domašinec

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 25. 10. 2017. 08:45

"Kravata, kao simbol uglađenosti i kultiviranosti, potječe od Hrvata. Naime, Hrvati su na sebi svojstven način vezivali oko vrata slikovite rupce. Taj "hrvatski stil" osvojio je probirljive Parižane i oni su usvojili novi modni predmet koji se nosio "a la Croate"!

Tako je kravata ušla u tadašnju gradsku modu i osvojila Europu i ostatak svijeta. Osim u francuskom i njemačkom, riječ kravata spominje se i u nekim drugim europskim jezicima.

Mnogi su iznenađeni saznanjem da je Hrvatska domovina kravate, a najveći distributeri kravate; Croate, Michelle i Stephen Crocker, dodaju: "Što je kava za Brazil, a satovi za Švicarsku, to je kravata za Hrvatsku."

Hrvatski sabor je 2008. godine, 18. listopada proglasio Danom kravate. Od tada se Dan kravate i službeno slavi u Hrvatskoj i u nekim dijelovima svijeta."

Kako bismo i mi progovorili o kravati kao ponosu Hrvata, obilježili smo Dan kravate i u našoj školi. S povijesnim detaljima vezanim uz put kravate učenike je upoznao učitelj povijesti Tomislav Sušec. Kako bismo pokazali da tradicija nošenja kravate postoji u našim životima, upriličili smo i natjecanje u vezanju kravate. Za očekivati je bilo da najbolji u tome budu učenici starije dobi za koje se pretpostavlja da kravatu i nose češće u životu. Očekivanja su se ispunila pa je kravatu najbrže zavezao učenik osmog razreda Mihael Sirc. Radi se o učeniku koji svojim ponašanjem i obrazovnim rezultatima opravdava ugled koji uživa u školi, pa je rezultat u ovoj aktivnosti još jedan dokaz statusa koji ima.
 

 [više]

JESENSKI KROS UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 23. 10. 2017. 16:01

Jesenski kros učenika osnovnih i srednjih škola Međimurske županije održan je 21.10 2017. godine, u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

Učenici su trčali u prelijepom ambijentu nekadašnjeg  jezera i parka Starog grada u Čakovcu.Krosu se odazvao velik broj učenika iz svih škola u Međimurju.

Među njima bilo je i 23 učenika nižih i viših razreda naše škole koji su postigli odlične rezultate. Osvojili su dvije ZLATNE medalje(MARIO NOVAK 4.R i KARLO KOŠAK 6.R), dvije SREBRNE(PATRIK MONAKO 5.R i DOMINIK NOVAK 8. R) te jednu BRONČANU medalju (TARA PERKOVIĆ 6.R).

Osim osvojenih medalja još je pet učenika osvojilo nagradu sponzora, a to znači da su bili plasirani od 4. do 6. mjesta. Želite li saznati koji su još dobitnici nagrada otkrijte pregledavanjem fotografija na stranicama Atletskog kluba Međimurje klikom na poveznicu http://www.akm.hr/21-10-2017-jesenski-kros-/galerija/349#prettyPhoto

 [više]

Rezultati akcije sakupljanja starog papira Vijest ima dokument u privitku

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 20. 10. 2017. 08:39

Od ranih jutarnjih- maglenih sati do poslijepodnevnih- sunčanih sati, u utorak, srijedu i četvrtak, u Osnovnoj školi Domašinec vodila se žestoka borba za što bolji rezultat u akciji Unimera „Papir nije smeće“. Neki su bili ispred škole i cijelih sat vremena prije nastave kako bi pomagali u utovaru papira u kontejner. Prvog dana akcije rezultati, ukupno gledano, bili su nešto skromniji. Međutim, vidjevši elan drugih, a motivirani i poticajem nekih razrednika, pokrenuli su se mnogi. Završnog dana akcije, pokazalo se koliko nas podržavaju i lokalni poduzetnici pa se papir dopremao i službenim vozilima poduzeća. A i naš domar  ( koji nas je podržavao sva tri dana iznajmljivanjem vage i vaganjem, kao i romski pomagač ) je privatnim traktorom prevozio papir iz područnih škola.

Iako će konačni rezultati akcije i plasman naše škole među ostalim školama Međimurja,  koje su se odazvale pozivu komunalnog poduzeća Unimer , biti poznati tek krajem nastavne godine, po rezultatu u ova tri dana ( 17., 18. i 19. listopada), možemo reči da je ekološka i poduzetnička svijest naših učenika za svaku pohvalu. Sakupljene količine papira su, prema naašoj evidenciji, prelaze količinu od 5 i pol tona. 

Usporedne  rezultate i plasman pojedinih razrednih odjela ( prema čemu će se procjenjivati i nagrađivati najbolji ) možete vidjeti u dokumentu u privitku.

 [više]

Županijski kros za osnovne škole, Podturen

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 19. 10. 2017. 09:28

U srijedu, 18. listopada, desetu godinu zaredom u Podturnu je, u organizaciji ŠSD Ponos Podturen, održano Županijsko natjecanje u krosu za učenike osnovnih škola Međimurja. Natjecanje je održano na terenima uz rijeku Muru sa startom i ciljem kod ribičkog doma.

S posebnim ponosom javljamo da je na tom natjecanju prvo mjesto u kategoriji učenika petog i šestog razreda osvojila ekipa OŠ Domašinec koju je za natjecanje pripremao učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Mladen Vuk. Članovi ekipe bili su: Patrik Monako- učenik petog razreda, Niko Jakšić, Karlo Košak,  Lukas Prekupec- učenici šestog razreda. ČESTITAMO! 

Našoj drugoj muškoj ekipi- onoj u kategoriji učenika 7. i 8. razreda pobjedničko postolje izmaklo je za jedan bod. Naime, osvojili su črtvrto mjesto ekipno i za jedan bod ih je pretekla ekipa OŠ Štrigova. Kao utjeha ostaje nam njihov pojedinačni plasman na 2., 15.,  22. i 26. mjesto što je sve u prvoj  polovici tablice od 55. sudionika u ovoj kategoriji. U sastavu ove ekipe bili su: Dominik Novak, Matej Mezga, Jožek Blagus ( učenici osmog razreda )  i  Dino Kovač ( učenik sedmoh razreda ).

Više o tom događanju možete saznati na stranicama Atletskog kluba Međimurje klikom na poveznicu:http://www.akm.hr/zupanijsko-natjecanje-u-krosu-za-osnovne-skole-podturen-18-10-2017-ssd-ponos-po-10-put-uspjesan-organizator/sadrzaj/453

 

 

 

 [više]

JESENSKI KROS MEĐIMURJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 18. 10. 2017. 08:34

Obavijest učenicima i roditeljima!

Jesenski kros učenika osnovnih i srednjih škola Međimurske županije održat će se 21.10.2017. godine (subota) u parku i jezeru kod Starog grada u Čakovcu. Početak je u 11.00 sati.

Ovo je prilika učenicima da pokažu svoje trkačke sposobnosti i da se natječu i druže sa svojim vršnjacima iz cijelog Međimurja.

Prijevoz je u nadležnosti roditelja, a sastanak zainteresiranih učenika i roditelja biti će u subotu ispred škole u Domašincu u 9.45 sati, odakle ćemo krenuti prema Čakovcu. Ukoliko nekome ne odgovara ovaj plan, može nam se pridružiti u Čakovcu kod Starog grada. 

Posljednji rezultati koje su naši učenici postigli na krosu bili su odlični. Stoga iskoristite ovu priliku da još jednom pokažete koliko vrijedite te se odazovite u što većem broju.

 

                                                                       Učitelj TZK:

                                                                       Mladen Vuk, prof. fizičke kulture

 

Napomena; Poziv na jesenski kros nalazi se u priloženom dokumentu.

 [više]

TERENSKA NASTAVA 8.RAZREDA

Autor: NINA ZRNA, 17. 10. 2017. 12:42

U utorak 3. 10. 2017. učenici 8. razreda u 7 sati krenuli su prema Krapini u razgledavanje Muzeja Krapinskih neandertalaca. Kad smo stigli najprije smo gledali uvodi film nakon kojeg smo dalje krenuli u razgledavanje. Saznali smo da je istraživanje započelo 23. 8. 1899. kad su radnici pronašli raznovrsne kosti te da se iskopavanje oduljilo 6 godina. Kosti je u Zagreb proslijedio Josip Prekolić, a daljnje istraživanje preuzeo je naš najpoznatiji paleontolog, arheolog i geolog Dragutin Gorjanović Kramberger koji je rođen 25. 10. 1856. a umro je 22. 12. 1936. Poveznica između majmuna i nas ljudi je majmun pitokantrobus. Pri istraživanju saznali smo da je pronađeno 1200 kamenih oružja i 198 zubiju. Modeli neandertalaca koji su bili prikazani izradila je francuska umjetnica kojoj je bilo potrebno sveukupno 11 g. Drugo nalazište neandertalaca bilo je u špilji Vindija. Nakon muzeja u Krapini posjetili smo Tehnički muzej. Tamo smo promatrali pokuse sa strujom, a neki od nas su čak i sudjelovali u par njih te smo saznali ponešto novo o Nikoli Tesli. Na kraju našeg putovanja u planu je bilo razgledavanje Botaničkoga vrta, ali zbog kiše su ranije zatvarali te nam dali samo par min da prošećemo okolo te da zapišemo nazive biljaka i ukratko vidimo najljepši dio grada Zagreba. Oko 17:30 vratili smo se kući s novim znanjem.

 

                                                                                      Mia Kocijan, 8.a

                                                                       

 [više]

Lepo naše Međimurje

Autor: SANDRA HRGOVIĆ, 17. 10. 2017. 12:12

„Međimurje kak si lepo zeleno, cvetičem si ti meni ograjeno…“

„Kinčiju te Dravica i Murica se do kraja maloga Međimurja.“

U istinitost i ljepotu ovih pjesničkih slika uvjerili su se učenici trećega razreda na terenskoj nastavi po svojem zavičaju. Bogat cjelodnevni program, prekrasno vrijeme i ugodno društvo prijatelja, ispunili su učenike, a i učiteljice pregrštom dojmova.

Što su sve vidjeli i doživjeli 12. listopada 2017. možete saznati u njihovim izvješćima…

 [više]

Obilježeni Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 17. 10. 2017. 11:10

Tradicionalna svečanost obilježavanje Dana zahvalnosti za plodove zemlje i ove godine je upriličena ispred župne crkve Svih Svetih u Dekanovcu u nedjelju 15. listopada. Na inicijativu djelatnika  Osnovne škole Domašinec, Područne škole Novakovec i Dječjeg vrtića Jelenko iz Domašinca, mještani naselja koja se nalaze u sklopu Župe Dekanovec mogli su uživati u proizvodima koje su pripremile obitelji djece- polaznika vrtića i spomenutih škola. Sve izložene proizvode blagoslovio je župnik, gospodin Ivan Mikulan i tako čin zahvalnost učinio još svečanijim. Budući da su se izloženi proizvodi mijenjali za donacije mještana u novcu, svi spomenuti organizatori zahvaljuju mještanima i napominju da će sakupljena sredstva biti upotrijebljena za obogaćivanje rada s djecom.

Doživljaj učenice osmog razreda, Mije Kocijan pročitajte u nastavku.

 [više]

VRIJEME JE GLJIVA

Autor: NINA ZRNA, 5. 10. 2017. 08:21

Počela je jesenska sezona gljiva, vrlo hranjive i ukusne namirnice. Stoga je dana 28.9.2017. našu školu posjetio dopredsjednik Gljivarskog društva "Smrčak" Čakovec, gospodin Mislović Vladimir, koji je održao predavanje o gljivama. Upoznao nas je s najčešćim vrstama gljiva na području Hrvatske odnosno Međimurja. Saznali smo da se gljive dijele na jestive i otrovne, o načinu njihova razmnožavanja, građi, da su vrlo korisne, a mnoge imaju i ljekovita svojstva. Isto tako nas je upoznao s gljivarskom etikom i naglasio da treba čuvati biološku raznolikost i održivi razvoj.

Novinarska skupina

 [više]

IZVANUČIONIČNA NASTAVA – ZAGREB GLAVNI GRAD RH

Autor: TATJANA DOBOŠIĆ, 3. 10. 2017. 10:55

Kada bi danas imali 18 godina mogli bi odlučivati o ljudima koji u ime moje i mojih roditelja donose odluke o zakonima u najvišem tijelu RH Saboru,tako nam je otprilike naš domaćin Stjepan Kovač,saborski zastupnik koji nas je primio u Saboru objasnio što to on radi u Saboru. Njemu se pridružio još jedan zastupnik iz našeg kraja,Branimir Bunjac koji je rekao da mu je ipak njegovo zanimanje,a on je učitelj, draže od ovog posla kojega sada radi. No izabrali su ga svi oni koji imaju više od 18 godina,a mi to nismo danas,ali jednog dana …

 

 [više]

Ugodni trenuci uz glazbu

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 22. 9. 2017. 13:47

Bogata tradicija limenih glazbi na našem području omogućila je učenicima od 3. do 6. razreda matične škole da živaju u notama koje je izveo sekstet sastavljen od članova Limene glazbe Dekanovec i Puhačkog orkestra općine Domašinec. Već prva glazba koju su izveli učenicima se učinila prepoznatljivom i motivirala ih na daljnju pozornost. Slijedila je prezentacija svakog od šest instrumenata, a od kojih su neke svirali i sadašnji učenici naše škole. Svaki glazbenik je doživio pljesak kako nagradu.

Spomenuto događanje bilo je upriličeno sa svrhom prezentacije instrumenata koji su u sastavu navedenih orkestara,a za koje se nadamo da će neki učenici poželjeti i bolje upoznati i postati članovi tih orkestara.

 [više]

Plemeniti ljudi- dragi nam gosti!

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 14. 9. 2017. 16:54

Na prvom sastanku roditelja učenika od četvrtog do osmog razreda matične škole, dragi gost bio je višegodišni suradnik  OŠ Domašinec, gospodin Emil Vibović. Okupljenim roditeljima i učiteljima predstavio je rad Udruge oboljelih od leukemije i limfoma čiji je osnivač i predsjednik. Posebni naglasak u predstavljanju rada Udruge stavio je na akciju sakupljanja plastičnih čepova, u kojoj učenici OŠ Domašinec sudjeluju više godina. Dojmljivo je bilo njegovo osobno iskustvo borbe s teškom bolesti, kao i plemenitost koju pokazuje u borbi za pomoć obiteljima teško bolesnih osoba. Kod svih prisutnih izazvao je emocije koje će mnoge potaknuti na još veći angažman u akciji sakupljanja plastičnih čepova, čime se uz humanitarnu pokazuje i zavidna ekološka svijest.

 [više]

Uživamo u darovima jeseni !

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 14. 9. 2017. 16:26

Obilaskom školskog voćnjaka nemalo smo se iznenadili kad smo vidjeli kako su bogato rodile jabuke zasađene u školskom voćnjaku u dvorištu područne škole Turčišće. Vrijedni članovi ekološke i izviđačke skupine sa svojim voditeljicama  dobro su se zabavili tijekom berbe plodova. Posebno nas raduje da su stabla dobro rodila u godini u kojoj, zbog nedostatka sredstava, nismo uložili puno u njihovu zaštitu. Nadamo se da će učenici OŠ Domašinec znati cijeniti voće koje nije tretirano kemijskim sredstavima i još više uživati u njihovom okusu!

Osvrt na ovo događanje možete vidjeti u nastavku čitajući članak jedne od članica Novinarske skupine.

 [više]

Nacionalni kviz za poticanje čitanja-š.g. 2017./18. ČITANJE NE DOLAZI U PITANJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tot, 14. 9. 2017. 11:29

Dragi učenici! Pozivam vas da se uključite u

Nacionalni kviza za poticanje čitanja koji se već nekoliko godina provodi u okviru Mjeseca hrvatske knjige, a organiziraju ga KGZ-Hrvatski centar za dječju knjigu, Odjel za djecu i mladež , Gradska knjižnica sa Mediotekom. Tema ovogodišnjeg kviza je ČITANJE NE DOLAZI U PITANJE.

Kviz je namijenjen učenicima OŠ u zemlji i dijaspori, a čitaju se sljedeći naslovi:

Maja Brajko Livaković: Milijunaši

Tihomir Horvat: Mali ratnik

Sanja Pilić: Pošalji mi poruku

Natjecanje se provodi on line u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske i dijaspore.

 

 [više]

O sigurnosti učenika brinemo od samog početka

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 13. 9. 2017. 10:32

Kao dobri stupovi  sigurnosti svih nas  djelatnici Policijske uprave Međimurske i ove godine su obišli učenike prvih razreda osnovnih škola. Na samom početku školske godine, u srijedu 6.rujna, u druženju s učenicima upoznali su ih s pravilima ponašanja sudionika prometa. Budući da su njihova druženja s učenicima dobra škola u smislu podsjećanja na zakone i propise, navodima ih i ovom prilikom. Roditelje naših prvašića molimo da se u vlastitom ponašanju pridržavaju navedenih pravila kako bismo osigurali da ih i učenici usvoje i provode u praksi. Ono što smo naučili navodimo u nastavku.

Napominjemo da su i ove godine učenicima predani pokloni koji će pojačati njihovu vidljivost tijekom kretanja prometnicama- kabanice s fluorescentnim oznakama.

 [više]

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

Autor: NINA ZRNA, 12. 9. 2017. 11:29

Hrvatski olimpijski dan obilježava se svake godine 10.9. diljem Hrvatske kao dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora. Cilj je HOD masovno uključivanje učenika i svih zianteresiranih u različite oblike sportskih aktivnosti, ali i razvijanje svijesti o važnosti bavljenja sportom koji pozitivno utječe na tijelo i um svakog pojedinca.

 [više]

ZAZIV DUHA SVETOGA

Autor: NINA ZRNA, 12. 9. 2017. 11:23

  U nedjelju 10.9.2017. s početkom u 10.30 sati u crkvi Svih svetih u Dekanovcu povodom početka nove školske godine održana je sveta misa koju je predvodio župnik Ivan Mikulan sa zazivom Duha Svetoga za sve učenike naše župe. Svetoj misi prisustvovali su i učitelji Osnovne škole Domašinec, roditelji učenika te naravno i sami učenici, kao i ostali župljani naše župe. Današnje Evanđelje govori o opomeni koju trebamo činiti u ime Gospodnje. Bezbožnike treba opominjati bez obzira prihvaćaju li ili ne, kako bi spasili život svoj. Roditelji također trebaju opominjati svoju djecu jer obitelj je zajednica ljubavi i u takvoj zajednici djeca odrastaju u dobre osobe.
      U molitvi vjernika ministranti su isprosili blagoslov na učenike, njihove roditelje kao i učitelje koji čine važnu ulogu u životu svih učenika. Zazvali smo Duha Svetoga i pomolili se za dobar početak školske i vjeronaučne godine.   
      Prije završnog blagoslova svećenik je svim učenicima, roditeljima i učiteljima naše župe zaželio uspjeh i sreću u novoj školskoj godini.

 

                                   Mia Kocijan, 8.a      

 [više]

Obavijest o redu vožnje školskog autobusa

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 5. 9. 2017. 12:52

 

Učenike iz Dekanovca i Turčišća obavještavamo da će red vožnje školskog autobusa biti isti kao što je bio i prošle godine.To znači da autobus kreće s istih stajališta sa sljedećim vremenima polaska:

Jutarnja smjena: polazak iz Dekanovca u 7,05, a iz Turčišća u 7,15. Povratak ispred škole u 12,50.

Poslijepodnevna smjena: polazak iz Dekanovca u 12,35, a iz Trčišća u 12,45. Povratak u 18,20.

Izuzetak je jedino povratak iz škole u popodnevnoj smjeni u petak, kada autobus kreće iz Domašinca u 17,25.

 
 [više]

Dobro nam došli prvašići!

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 4. 9. 2017. 10:34

U skladu s lijepom tradicijom naše škole i ove godine "starosjedioci" dočekuju svoje mlađe kolege prigodnim programom. Tako su i na početku ove školske godine islusniji  učenici uputili riječi dobrodošlice učenicima prvog razreda. U matičnoj  i Područnoj školi Dekanovec dobrodošlicu su uputili učenici drugog razreda, a u Područnoj školi Turčišće to su učinili oni koji su tako evocirali uspomene na prostore koje su napustili jer su prešli u peti razred. Mi ostali u školi im, na početku njihova obrazovanja, upućujemo pregršt dobrih želja i nade da će im biti ugodno u našoj sredini!

 [više]

Obavijest o početku nastavne godine 2017./2018.

Autor: Martina Kivač, 1. 9. 2017. 14:27

Dragi učenici i poštovani roditelji!

Obavještavamo Vas da nastavna godina 2017./2018. započinje 4. rujna 2017. godine.

ORGANIZACIJA RADA ZA 4. 9 . 2017. 

MATIČNA ŠKOLA DOMAŠINEC

RAZREDNA NASTAVA:

1., 2., 3., 4. razred dolaze u 7.45 sati i nastava traje do 10.00 sati.

Roditelje naših učenika prvih razreda molimo da prvi školski dan svoje djece uveličaju pratnjom učenika u školu i prisustvovanju programu dobrodošlice.

PREDMETNA NASTAVA:

Učenici predmetne nastave dolaze na nastavu u 13.00 sati i nastava traje do 14.30 sati.

Prvi dan nastave nije organiziran prijevoz za učenike te ih molimo da u školu dođu u vlastitoj organizaciji prijevoza.

Od slijedećeg dana (5. 9. 2017.) nastava se odvija u terminima po slijedećem rasporedu:

Razredna nastava započinje u prijepodnevnoj smjeni od 7,45 sati (cijeli prvi radni tjedan), a predmetna nastava započinje u poslijepodnevnoj smjeni od 13.00 sat (cijeli prvi radni tjedan).

PODRUČNA ŠKOLA DEKANOVEC:

Učenici 2., 3. i 4. razreda dolaze u školu u 8.00 sati.

Učenici prvih razreda dolaze u školu u 9.00 sati.

Roditelje naših učenika prvih razreda molimo da prvi školski dan svoje djece uveličaju pratnjom učenika u školu i prisustvovanju programu dobrodošlice. 

PODRUČNA ŠKOLA TURČIŠĆE:

Učenici dolaze u školu u 8.00 sati.

Roditelje naših učenika prvih razreda molimo da prvi školski dan svoje djece uveličaju pratnjom učenika u školu i prisustvovanju programu dobrodošlice.

VAŽNE OBAVIJESTI ZA PRVI DAN NASTAVE:

- učenici donose torbe jer će im razrednici podijeliti udžbenike koje je osigurala Međimurska županija

- učenici moraju imati papuče (ne tzv. starke) pa ih podsjećamo da donesu i ključeve za garderobne ormariće kako bi imali gdje odložiti cipele

- učenici koji nemaju garderobne ormariće ključeve će dobiti od svojih razrednika

- učenici moraju imati informativke ili bilježnice za upisivanje informacija koje će dobiti od razrednika

- prvog dana nastave nema užine

SVIMA UČENICIMA, UČITELJIMA, RODITELJIMA I DJELATNICIMA ŠKOLE ŽELIMO SRETAN I USPJEŠAN POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE!!!

Ravnateljica:
Martina Kivač, mag. theol.

 [više]

5. ljetna škola učeničkog zadrugarstva Vijest ima dokument u privitku

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 21. 7. 2017. 08:09

Od 11. - 17. srpnja, održana je u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici, 5. ljetna škola učeničkog zadrugarstva. Na ovogodišnjoj ljetnoj školi sudjelovalo je36 mladih zadrugara iz Krapinsko-zagorske i Međimurske županije. S mladim zadrugarima  bile su i njihove voditeljice - Brankica Zbanatski i Štefanija Boltek Mihaljevski iz Krapinsko - zagorske i Dragica Benčik i Svjetlana Zlatarek iz Međimurske županije.

Kao zaslužni članovi učeničke zadruge LAFRA, sudionice ljetne škole bile su i učenice OŠ Domašinec Elena Juračić i Marijela Drvoderić. Poznavajući njihovu marljivost i zainteresiranost za ručni rad,  jedva čekamo da vještine stečene na radionicama predstave drugim članovima učeničke zadruge OŠ Domašinec. Više informacija o ovogodišnjoj ljetnoj školi učeničkog zadrugarstva može se saznati na stranicama Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva . Dojmove učenica naše škole možete naći u njihovu izvješću u nastavku.

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima o udžbenicima za šk. god. 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Martina Kivač, 30. 6. 2017. 12:28

Poštovani roditelji i učenici,

u privitku obavijesti nalaze se popisi obveznih udžbenika i pripadajućih radnih materijala koje će učenici koristiti u 2017./2018. školskoj godini.

Crnom bojom označeni su udžbenici koje je nabavila Međimurska županija. Isti su bili u upotrebi 2015./2016. školske godine i bit će podijeljeni učenicima prije početka nastave (obavijest o podjeli bit će objavljena na web stranici Škole) -  te udžbenike roditelji ne kupuju.

Rozom bojom označeni su radni materijali koje roditelji sami nabavljaju.

Osim spomenutog roditelji su dužni nabaviti likovne mape;

za niže razrede matične škole od Školske knjige, a za više razrede od Alfe. Učenici kojima su roditelji potpisali suglasnosti za nabavu školskih mapa preko škole likovne mape podići će zajedno sa udžbenicima.

Učenici viših razreda koji se školuju po prilagođenom programu, radne bilježnice iz hrvatskog jezika i engleskog jezika naručit će preko škole na početku slijedeće školske godine.

 

Ravnateljica: Martina Kivač, mag. theol.

 

 

 
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 E-DNEVNIK

OŠ Domašinec od školske

godine 2016./2017. prelazi u

E-dnevnik sustav.


 

NAŠE AKCIJE

TRAJNE AKCIJE

Sakupljanje čepova od plastičnih boca za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma

Sakupljanje plastičnih boca za projekt BOK

Sakupljanje starog papira

POVREMENE AKCIJE

Sakupljanje potrebnih stvari za azil "Prijatelji"

Sakupljanje stare odjeće za socijalnu zadrugu "Humana Nova"

Sakupljanje higijenskih i prehrambenih potrepština za socijalnu samoposlugu u Vukovaru

Akcija "Za 1000 radosti" Hrvatskog Caritasa

Akcija "Solidarnost na djelu" Hrvatskog Crvenog križa

Obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti u suradnji s župom i lokalnom zajednicom

Božićni sajam u suradnji s udrugom žena "Potočnica"

 

PŠ Dekanovec

PŠ Turčišće

Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2012.

Ukupno: 202353
Ovaj mjesec: 2741
Ovaj tjedan: 756
Danas: 2
CMS za škole logo
Osnovna škola Domašinec / Marka Kovača 1, HR-40318 Domašinec / os-domasinec.skole.hr / ured@os-domasinec.skole.hr
preskoči na navigaciju