preskoči na sadržaj

Osnovna škola Domašinec

 > Naslovnica
vijesti

Potičemo usvajanje važnih životnih vještina

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 19. 9. 2018. 08:14

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i Matice umirovljenima Međimurske županije, Podružnice Domašinec, u utorak 18.rujna 2018.g. je u Domašincu održana akcija s ciljem edukacije iz pružanja orve pomoći. Osnovna znanja I početak razvoja ove važne životne vještine ponuđena su i učenicima OŠ Domašinec. Učenici prvog i drugog razreda i oni koji polaze osmi razred družili su se s ekipom prve pomoći Interventnog tima GDCK Čakovec. Malenima su ponudili radionicu s ciljem upoznavanja s vještinama korištenja zavoja i zaustavljanja krvarenja iz nosa. Njihove starije kolege su podučli kompleksnijim vještinama  čuvanja tuđih života u situacijama  bez svijesti, srčanog udara, povrede nekih dijelova tijela. Oni su iskusili i što se u organizmu dešava kad je pod utjecajem alkohola i težih droga kroz simulaciju upotrebe spacijalnih naočala. Zahvaljujemo mladim članovima ekipe ( Antoniu, Marii Pauli, Josipi, Ani)  i njihovoj voditeljici Alenki Novak.!

 [više]

ZELENA ČISTKA

Autor: NINA ZRNA, 17. 9. 2018. 12:48

Zelena čistka je zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada. To je ujedno i najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj u koji su uključene sve lokalne zajednice. Na taj način budi se svijest da stvaramo čišće i zelenije sutra te odgovorno gospodarenje otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje! Kao i svake godine pa tako i ove i naša škola se uključila u navednu akciju koju je organizirala učiteljica Milica Lisjak-Novak s učenicima viših razreda. U nastavku pročitajte učeničke dojmove.

 [više]

ZAZIV DUHA SVETOGA ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE

Autor: NINA ZRNA, 10. 9. 2018. 23:25

  U nedjelju 9.9.2018. u crkvi Svih svetih u Dekanovcu, povodom početka nove školske godine održana je sveta misa koju je predvodio župnik Ivan Mikulan sa zazivom Duha Svetoga za sve učenike naše župe. Svetoj misi prisustvovali su i učitelji Osnovne škole Domašinec, roditelji učenika te naravno i sami učenici kao i ostali župljani naše župe. Učenici u školi stječu nova iskustva i znanja, a od Isusa uče puno ljudskih vrednota.
      U molitvi vjernika ministranti su isprosili blagoslov na učenike, njihove roditelje kao i učitelje koji čine važnu ulogu u životu svih učenika. Zazvali smo Duha Svetoga i pomolili se za dobar početak školske i vjeronaučne godine.   
      Prije završnog blagoslova svećenik je svim učenicima, roditeljima i učiteljima naše župe zaželio uspjeh i sreću u novoj školskoj godini.

 

                                                                                     Novinarska skupina 

 

 [više]

Obilježen Hrvatski olimpijski dan

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 10. 9. 2018. 12:44

Ni vreli  sunčani dan  (10. rujna) nije spriječio učenike i učitelje OŠ Domašinec da šetnjom u bijelim majicama kroz mjesto obilježe Hrvatski olimpijski dan. Prije same povorke  uvodno predavanja održao  je učitelj tjelesne kulture Mladen Vuk,. U njemu  je učenike podsjetio na najbolje rezultate hrvatskih sportaša na olimpijskim igrama. Podsjetio je i na vrijednosti ideje olimpizma i pozvao sve učenike da ih podržavaju svojim ponašanjem.

 [više]

O sigurnosti učenika brinemo od samog početka

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 4. 9. 2018. 12:34

 

Kao dobri stupovi  sigurnosti svih nas  djelatnici Policijske uprave Međimurske i ove godine su obišli učenike prvih razreda osnovnih škola. Na samom početku školske godine, u utorak 4. rujna, u druženju s učenicima upoznali su ih s pravilima ponašanja sudionika prometa. Budući da su njihova druženja s učenicima dobra škola u smislu podsjećanja na zakone i propise, navodima ih i ovom prilikom. Roditelje naših prvašića molimo da se u vlastitom ponašanju pridržavaju navedenih pravila kako bismo osigurali da ih i učenici usvoje i provode u praksi. Ono što smo naučili navodimo u nastavku.

Napominjemo da su i ove godine učenicima predani pokloni koji će pojačati njihovu vidljivost tijekom kretanja prometnicama- kabanice s fluorescentnim oznakama.

 

 

 

 [više]

Obavijest o početku nastavne godine 2018./2019.

Autor: Martina Kivač, 29. 8. 2018. 11:48

 

 

Dragi učenici i poštovani roditelji!

Obavještavamo Vas da nastavna godina 2018./2019. započinje 3. rujna 2018. godine.

ORGANIZACIJA RADA ZA 3. 9 . 2018. 

MATIČNA ŠKOLA DOMAŠINEC

RAZREDNA NASTAVA:

1., 2., 3., 4. razred dolaze u 7.45 sati i nastava traje do 10.00 sati.

Roditelje naših učenika prvih razreda molimo da prvi školski dan svoje djece uveličaju pratnjom učenika u školu i prisustvovanju programu dobrodošlice.

PREDMETNA NASTAVA:

Učenici predmetne nastave dolaze na nastavu u 13.00 sati i nastava traje do 14.30 sati.

Prvi dan nastave  organiziran je prijevoz za učenike putnike.

Od slijedećeg dana (4. 9. 2018.) nastava se odvija u terminima po slijedećem rasporedu:

Razredna nastava započinje u prijepodnevnoj smjeni od 7,45 sati (cijeli prvi radni tjedan), a predmetna nastava započinje u poslijepodnevnoj smjeni od 13.00 sat (cijeli prvi radni tjedan).

PODRUČNA ŠKOLA DEKANOVEC:

Učenici 2., 3. i 4. razreda dolaze u školu u 8.00 sati.

Učenici prvih razreda dolaze u školu u 9.00 sati.

Roditelje naših učenika prvih razreda molimo da prvi školski dan svoje djece uveličaju pratnjom učenika u školu i prisustvovanju programu dobrodošlice. 

Od utorka, 4.9.2018. godine učenici 1. i 3. razreda dolaze na nastavu u 8.00 sati, a učenici 2. i 4. razreda u 12.30 sati.

PODRUČNA ŠKOLA TURČIŠĆE:

Učenici dolaze u školu u 8.00 sati.

Roditelje naših učenika prvih razreda molimo da prvi školski dan svoje djece uveličaju pratnjom učenika u školu i prisustvovanju programu dobrodošlice.

VAŽNE OBAVIJESTI ZA PRVI DAN NASTAVE:

- učenici donose torbe jer će im razrednici podijeliti udžbenike koje je osigurala Međimurska županija

- učenici moraju imati papuče (ne tzv. starke) pa ih podsjećamo da donesu i ključeve za garderobne ormariće kako bi imali gdje odložiti cipele

- učenici koji nemaju garderobne ormariće ključeve će dobiti od svojih razrednika

- učenici moraju imati informativke ili bilježnice za upisivanje informacija koje će dobiti od razrednika

- prvog dana nastave nema užine

SVIMA UČENICIMA, UČITELJIMA, RODITELJIMA I DJELATNICIMA ŠKOLE ŽELIMO SRETAN I USPJEŠAN POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE!!!

Ravnateljica:
Martina Kivač, mag. theol.

 [više]

Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2018./2019.)

Autor: JASENKA ĐURIĆ, 20. 8. 2018. 09:35

 
Poštovani roditelji,  

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao dio sustava za upravljanje i kontrolu FEAD-a (Fond europske pomoći za najpotrebitije), objavilo je poziv na dostavu projektnih prijedloga  „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2018./2019.)“.  

Želimo Vas obavijestiti kako će Međimurska županija i naša škola i ove godine aplicirati na navedeni Poziv, a Vas ovim putem molimo da se, ukoliko želite sudjelovati, javite u Tajništvo OŠ Domašinec  od 20-23.8.2018. godine u vremenu od 9 do 12 sati ( tel 863106 )

PODRUČJE ISKLJUČENOSTI/KRITERIJI
DOKAZI
 
Isključenost s obzirom na obiteljsku strukturu
 
Djeca iz višečlane obitelji (obitelj s troje i više djece)
 
Rodni listovi djece, potvrde o školovanju i drugi dokumenti koji dokazuju ovaj kriterij
 
 
Djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca koja se nalaze na skrbi izvan vlastite obitelji (npr. udomiteljskoj obitelji)/djeca s poremećajem u ponašanju
 Rješenja o priznavanju prava u sustavu socijalne skrbi
Djeca iz jednoroditeljskih obitelji
 
Smrtni list, odluka o roditeljskoj skrbi
 
 
Isključenost s obzirom na ekonomski status
 
 
Djeca korisnika zajamčene minimalne naknade ili druge naknade sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi (doplatak za pomoć i njegu, osobna invalidnina i sl.)
 
 Rješenje Centra za socijalnu skrb o ostvarenom pravu
 
Djeca iz obitelji koje su korisnici prava na doplatak za djecu
 
 
 Rješenje o priznavanju prava na doplatak za djecu, potvrda o primitku doplatka za djecu
Djeca kojoj su jedan ili oba roditelja nezaposleni
 
Potvrda o vođenju u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili drugi dokument koji dokazuje ovaj kriterij
 
 
Isključenost s obzirom na identifikaciju
 
 
Djeca romske i/ili ostalih nacionalnih manjina
 
 Rodni list djeteta

 Isključenost s obzirom na zdravstveni status i/ili invaliditet

 
Djeca s teškoćama u razvoju/težim zdravstvenim teškoćama
 
 
  Rješenja o priznavanju prava u  sustavu socijalne skrbi ili mišljenje relevantnog tijela, nalaz vještačenja te drugi dokumentacija koja dokazuje ovaj kriterij
 
Obitelj u kojoj je jedan ili oba roditelja (članovi obitelji) teže bolesna/osobe s invaliditetom
 
 Zdravstvena dokumentacija
 
Ostala područja isključenosti
 
 
Djeca iz obitelji u riziku od siromaštva, koja se po osobnoj procjeni djelatnika škole ili centra za socijalnu skrb, nalaze u nepovoljnim osobnim, socijalnim i materijalnim okolnostima
 
 
 [više]

Udžbenici za školsku godinu 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Martina Kivač, 9. 7. 2018. 12:46

Poštovani roditelji!

I slijedeće školske godine ostaju u upotrebi isti udžbenici kao i prethodne četiri školske godine. 

Učenici će prvog dana u školi dobiti udžbenike koje je osigurala Međimurska županija. Udžbenici su rabljeni, a dio koji nedostaje nabavit će se do početka slijedeće školske godine uključujući i udžbenike za učenike koji rade po prilagođenom programu te geografske atlase).

Radne udžbenike, radne bilježnice, mape i sav ostali pribor, roditelji kupuju sami.

Za učenike razredne nastave mape će se naručivati u Školi (izdavač je Školska knjiga). Za učenike predmetne nastave koji su donijeli suglasnost mape će biti naručene u Školi, a oni koji nisu donijeli suglasnost neka nabave likovne mape izdavača Profil Klett.

U nastavku je dokument u kojem su navedeni udžbenici, radne bilježnice i radni udžbenici. 

Žutom bojom označeni su retci s udžbenicima koje će učenici dobiti u Školi, a radni materijal u neoznačenim retcima roditelji moraju kupiti sami.

Budući da informatika postaje obvezni predmet za 5. i 6. razred od školske godine 2018./2019., a trenutno još nije objavljen katalog za udžbenike iz informatike, objavit ćemo ga naknadno i uvrstit u popis obveznih udžbenika za školsku godinu 2018./2019.  tako da Vas molimo da još uvijek ne naručujete radne bilježnice za informatiku  za 5. i 6. razred.

 

Ravnateljica:

Martina Kivač, mag. theol.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 E-DNEVNIK

OŠ Domašinec od školske

godine 2016./2017. prelazi u

E-dnevnik sustav.


 

NAŠE AKCIJE

TRAJNE AKCIJE

Sakupljanje čepova od plastičnih boca za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma

Sakupljanje plastičnih boca za projekt BOK

Sakupljanje starog papira

POVREMENE AKCIJE

Sakupljanje potrebnih stvari za azil "Prijatelji"

Sakupljanje stare odjeće za socijalnu zadrugu "Humana Nova"

Sakupljanje higijenskih i prehrambenih potrepština za socijalnu samoposlugu u Vukovaru

Akcija "Za 1000 radosti" Hrvatskog Caritasa

Akcija "Solidarnost na djelu" Hrvatskog Crvenog križa

Obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti u suradnji s župom i lokalnom zajednicom

Božićni sajam u suradnji s udrugom žena "Potočnica"

 

PŠ Dekanovec

PŠ Turčišće

Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2012.

Ukupno: 224328
Ovaj mjesec: 2495
Ovaj tjedan: 263
Danas: 63
CMS za škole logo
Osnovna škola Domašinec / Marka Kovača 1, HR-40318 Domašinec / os-domasinec.skole.hr / ured@os-domasinec.skole.hr
preskoči na navigaciju