preskoči na sadržaj

Osnovna škola Domašinec

vijesti

POSJET KNJIŽEVNICE MELITE RUNDEK-INTERVJU

Autor: NINA ZRNA, 14. 12. 2017. 19:32

Spisateljski život

Melita Rundek rodila se 8.2.1961. godine u Zagrebu. Bavi se spisateljstvom, slikarstvom i izradom nakita. Neke od njezinih poznatijih knjiga su Psima ulaz zabranjen, 5 minuta do zvona, Hej, ja sam on line itd...  Za svoja poznata djela dobila je nagradu Ivana Brlić-Mažuranić i Mato Lovrak.

Kad vas je roda donijela na svijet?

Roda me donijela na svijet 8.2.1961. godine

Kako to da je ime Melita presudilo?

Meni je osobno drago da je ime Melita presudilo. Jedan od razloga za ime Melita najvjerojatnije bila knjiga Ivana Kušana Lažeš Melita,a za ostalo morate pitati moje roditelje.

Kakva je bila Melita do polaska u školu?

Bila je povučena,jako razigrana i vesela.

Kada je počelo vaše druženje sa školom?

Upisom u prvi razred.

Koje je bilo vaše prvo djelo koje ste napisali?

Bila je to pjesmica koja se zvala „Ja i ti“ koja je bila objavljena u školskom listu.

Samo ste pisali ili ste se bavili još nekim hobijem?

Bavim se još izradom nakita i slikarstvom,a radim kao knjižničarka u knjižnici u Zagrebu. Prije sam pisala za neke časopise (Modra lasta) te za emisiju Priče za laku noć na Hrvatskom radiju.

Što ste planirali nakon osnovne škole?

Željela sam se upisati u strogu gimnaziju što sam nakraju i uspjela.

Što vas inspirira za stvaranje likova i kako knjiga nastaje od početka do kraja u vašoj glavi?

Za stvaranje likova me inspirira svakodnevni život i tema se jednostavno sudari sa mnom. Najprije počinjem od šeširića, lica nadolje dok ne dobijem savršenu sliku izgleda.

Koja pitanja vam djeca najviše i najčešće postavljaju?

Najčešće pitanje je koje je moje omiljeno djelo, a to je teško odabrati jer svakom piscu su sva njegova djela najdraža.

Novinarska skupina

 [više]

INTERVJU S DOMINIKOM MURKOVIĆEM

Autor: NINA ZRNA, 21. 4. 2016. 13:57

Dominik Murković učenik je 6.c razreda naše škole, a trenira u Karate klubu Međimurje. Sudjelovao je na natjecanju u Čavlima gdje je nastupilo puno djece iz mnogih klubova Hrvtaske. David je nastupio u kategoriji mlađih kadeta - 36 kilograma. U toj kategoriji bilo je 14 dječaka i David koji je u finalu pobijedio 4:0. Nagrada je bila pehar i medalja.

 [više]

Školski list- trajni trag događanja u nastavnoj godini Vijest ima dokument u privitku

Autor: NINA ZRNA, 18. 6. 2014. 18:55

Tijekom čitave nastavne godine vrijedne članice Novinarske skupine, fotografijama i pisanim bilješkama, pratile su mnoge aktivnosti u našoj školi. Tako je nastao školski list "Mura" kao trajni trag i svojevrsna spomenica proteklog vremena.

U dokumentu u nastavku možete vidjeti list u elektornskom obliku.

 [više]

LiDraNo 2014.

Autor: NINA ZRNA, 28. 1. 2014. 23:28

      Važno je kod djece poticati i razvijati literarno, dramsko-scensko i novinarsko  stvaralaštvo kroz sve oblike jezičnog i književnog izražavanja. Pisano i govorno izražavanje najviše se njeguje na satovima  hrvatskoga  jezika. Kreativnost i sposobnost djece treba otkriti u dubini njihove duše, a njihove radove predstaviti na različitim smotrama kao što je i LiDraNo.

 

 [više]

Nikolinje

Autor: Dario Šincek, 6. 12. 2012. 22:35

Među učenicima nižih razreda OŠ Domašinec proveli smo anketni listić vezan uz Nikolinje. Evo do kojih smo rezultata došli!

Pitali smo …….

 [više]

SVETI NIKOLA

Autor: SILVIJA BIRAČ, 3. 12. 2012. 16:50

Kod mnogih naroda postoji priča u koju djeca vjeruju da 6. prosinca sveti Nikola dijeli darove djeci. U našem narodu sveti Nikola lik je dobroga i plemenitoga srca. Od njega se uvijek nešto lijepo očekuje. Njegov dolazak obećava dar, nagradu za dobra djela koja smo činili. Nitko ne zna točno vrijeme u noći kada dolazi. Zato djeca u smiraj dana očiste čizmice, postave ih na prozor kako bi sveti Nikola lakše do njih došao. Kad svane jutro djeca u čizmicama pronalaze darove.

Potrudili smo se saznati ponešto o životu svetog Nikole, o legendama vezanim uz njega te o načinima slavlja ovog sveca u drugim zemljama.

Pa pročitajte što smo saznali!

 [više]

p

Autor: NINA ZRNA, 14. 12. 2017. 19:32

 [više]

SOS Dječje selo Lekenik

Autor: NINA ZRNA, 4. 4. 2014. 23:33

   "SOS Dječja sela brinu se za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo."

    Prvo hrvatsko dječje selo izgrađeno je u turopoljskom selu Lekenik koje se smjestilo uz rijeku Savu  na istoku i podno Vukomeričkih gorica na zapadu. Ovo mjesto odabrano je zbog gostoljubivosti stanovništva i infrastrukture koja je bila potrebna za izgradnju 15 obiteljskih kuća i pratećih objekata. Kamen temeljac položen je 10.rujna 1992.godine. Tu izgradnju financirala je zaklada Hermann-Gmeiner-Fonds Deutschland e.V., iz Münchena, sredstvima koja su darovali brojni donatori i prijatelji. Dan SOS Dječjeg sela obilježava se 8.listopada jer je na taj dan 1993.godine bilo svečano otvorenje sela.

   Učenici OŠ Domašinec, u sklopu volonterske inicijative "Djeca djeci", posjetili su 2.4.2014.godine djecu SOS Dječjeg sela Lekenik. Svoje vršnjake razveselili su veselim programom, ali i velikim brojem poklona. Dojmove s posjeta pročitajte u nastavku. 

U galeriji fotografija dajemo i sliku dopisa koji smo dobili od naših domaćina, a u kojem izražavaju zahvalnost na pomoći i podršci svom radu koju su doživjeli tijekom našeg posjeta.

 [više]

OPASNOST I / ILI ZABAVA

Autor: NINA ZRNA, 13. 2. 2014. 15:12

Dana  28.1.2014.godine održao se roditeljski sastanak za roditelje učenika i učenike viših razreda. Sastanak se održao u Domu kulture u Domašincu. Gostovali su policajci iz PP Prelog i psihologinja iz Centra za obitelj Čakovec. Držali su predavanje o opasnostima interneta i kaznama prekrši li se neki zakon vezan uz internet. Povod ovom sastanku bio je taj što su učenici OŠ Domašinec počeli raditi opasne i zakonom zabranjene stvari na internetu.

                                                                                                     Dijana Tot,  6.a

 [više]

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR

Autor: NINA ZRNA, 18. 11. 2012. 16:36

    Dragi Vukovaru! I mi se prisjećamo strahota koje si proživio. Divimo se tvojoj hrabrosti i snazi, tvojoj odanosti domovini. Mnogo je ljudi poginulo, mnogo je tuge i boli naneseno. U našim srcima ostaje praznina koja se nikada neće popuniti. Tvoj dan obilježavamo i u našoj školi.

 [više]

POSJET CINESTAR-u

Autor: SILVIJA BIRAČ, 16. 11. 2012. 11:02

  Školskim kurikulomom za tekuću školsku godinu Aktiv učiteljica razredne nastave predvidio je izvanučioničku nastavu – posjet kino predstavi- za učenike nižih razreda OŠ Domašinec.  Planiranu aktivnost realizirali su  u srijedu 14.11.2012. godine posjetivši CineStar u Varaždinu. Spojivši zabavu i podučavanje uživali su u čarima sedme umjetnosti gledajući animiranu avanturu Madagaskar 3 snimljenu u 3D tehnici.

 [više]

Kamenolomac

Autor: NINA ZRNA, 8. 11. 2012. 22:34

  Kazalište Merlin gostovalo je u Domu kulture Domašinec u srijedu 7.11.2012. s predstavom Kamenolomac s početkom u 12 sati. I ove godine zahvaljujemo se Općini  Domašinec što je učenicima, ali i svim djelatnicima škole omogućila uživanje u čarima glume, plesa i glazbe.

 [više]

PRVAŠIĆI UČILI O ŠTEDNJI

Autor: SILVIJA BIRAČ, 4. 11. 2012. 18:02

 Nakon Prvog svjetskog rata financijska kriza pogodila je gospodarstvo širom svijeta. Na udaru su se našle i banke kojima je nedostatak sredstava kočio poslovanje. Stoga su 1924. godine na sastanku u Milanu proglasile 31. listopad Svjetskim danom štednje s ciljem popularizacije štednje diljem svijeta. 87 godina nakon kongresa Svjetski se dan štednje obilježava i danas.

Najmlađi učenici naše škole u tu su svrhu posjetili poslovnicu Međimurske banke u Domašincu.

 [više]

Tito Bilopavlović

Autor: NINA ZRNA, 27. 10. 2012. 09:22

      Uvodnu riječ održala je učenica 7.a razreda Marta Furdi u kojoj nam je predstavila književnika Tita Bilopavlovića. Kao što već znamo ovaj mjesec posvećen je knjigama pa nas je tom prigodom posjetio pisac Tito Bilopavlović.

 [više]

OBILJEŽILI SMO MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Autor: SILVIJA BIRAČ, 24. 10. 2012. 14:36

  Mjesec hrvatske knjige održava se radi promicanja knjige i čitanja. Ove je godine posvećen Europskoj godini aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

  U našoj školi Mjesec hrvatske knjige obilježili smo književnim susretom s pjesnikom i prozaikom Titom Bilopavlovićem.

 

 [više]

DAN JABUKA

Autor: NINA ZRNA, 22. 10. 2012. 08:59

Jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van!

Dan jabuka obilježava se 20.10. svake godine diljem svijeta, a u našoj školi je obilježen u petak 19.10. Učiteljica Milica Lisjak-Novak zajedno s aktivnim ekolozima čitav je tjedan prikupljala donirane jabuke. U petak su učenice jabuke oprale, počistile i počele ih pripremati za jelo. Od jabuka su se  pekli kolači, pravio se kompot, ali i svježe jabuke bile su svima ukusne.

 [više]

 Školski list
Priloženi dokumenti:
MURA.xps
Mura.pdf


E-DNEVNIK

OŠ Domašinec od školske

godine 2016./2017. prelazi u

E-dnevnik sustav.


 

NAŠE AKCIJE

TRAJNE AKCIJE

Sakupljanje čepova od plastičnih boca za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma

Sakupljanje plastičnih boca za projekt BOK

Sakupljanje starog papira

POVREMENE AKCIJE

Sakupljanje potrebnih stvari za azil "Prijatelji"

Sakupljanje stare odjeće za socijalnu zadrugu "Humana Nova"

Sakupljanje higijenskih i prehrambenih potrepština za socijalnu samoposlugu u Vukovaru

Akcija "Za 1000 radosti" Hrvatskog Caritasa

Akcija "Solidarnost na djelu" Hrvatskog Crvenog križa

Obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti u suradnji s župom i lokalnom zajednicom

Božićni sajam u suradnji s udrugom žena "Potočnica"

 

PŠ Dekanovec

PŠ Turčišće

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2012.

Ukupno: 226957
Ovaj mjesec: 2105
Ovaj tjedan: 25
Danas: 25
CMS za škole logo
Osnovna škola Domašinec / Marka Kovača 1, HR-40318 Domašinec / os-domasinec.skole.hr / ured@os-domasinec.skole.hr
preskoči na navigaciju